Mededelingen en nieuwtjes

In Memoriam Theo Diderich

Grootebroek, 24 december 2023

In memoriam Theo Diderich.

Woensdag jl. is na een ongelukkige val Theo Diderich overleden. Hij is 88 jaar geworden.
Theo was zo’n ouderwetse schoolmeester die na het behalen van zijn volledige bevoegdheid voor het lager onderwijs doorstudeerde en ook nog de akten tuinbouw, wiskunde en Spaans haalde. Hij was natuurlijk ook leraar bijenteelt.
Meer dan 25 jaar hebben wij met Theo in het bestuur van onze vereniging gezeten. Het was een prachtige periode waarin we niet alleen allerlei zaken voor de vereniging regelden maar ook een goede vriendschap met elkaar opbouwden.
Op al die vergaderavonden hebben we het nuttige met het buitengewoon gezellige verenigd. Iedereen buiten onze imkerkring stond er altijd versteld van hoeveelheid tijd  wij met elkaar konden kletsen over de bijtjes. Maar ook vele andere onderwerpen werden behandeld. Wanneer we bij elkaar kwamen werd ook altijd de tuin bezocht. Bij Theo was dat altijd een uitstapje. Theo was een zeer goed en gedreven tuinier. Zijn tuin was, zoals veel leden van onze vereniging wel weten, niet alleen prima verzorgd maar ook prachtig om te zien. Theo was een soort wandelende flora dus het bezoek werd deskundig begeleid.
Menigeen in de vereniging zal ook met bewondering naar zijn kasten hebben gekeken. Ze waren niet alleen zeer goed gemaakt maar zaten ook altijd strak in de lak. Veel kennis en kunde zijn met hem verloren gegaan.
Wij zullen Theo altijd in onze herinnering houden als een fijne bijenvriend waar we ook heel veel mee hebben gelachen.
Er is geen begrafenis/crematie plechtigheid geweest want hij had zijn lichaam ter beschikking aan de wetenschap gesteld.
Wij wensen Annie, de kinderen en kleinkinderen in deze voor hun zo verdrietige periode veel sterkte toe.
Theo zal in onze herinnering voortleven.

Co Hoffer, Frans Jongeleen, Adrie van Bohemen.

Lezing Aziatische Hoornaar 29 september met Rob Voesten in Opperdoes voor 55 personen.

Bouw bijenhotel ENZA
in Enkhuizen 9 en 10 september 2023
Samen met IVN

BBQ in Opperdoes 3-9-2023

Miriam als parkeerwachter bewonderde net een mooie korf op de bijenmarkt in de Beemster

26-4 2023 om vermeld te worden op de zwermpagina hebben we volgends de AVG je toestemming nodig dus geef je op per mail info@nbvwestfriesland.nl of in de zwermapp.

06-2 2023 Wist je dat 70% van de wilde bijen hun nest onder de grond hebben. Dat er larven zijn die niet elk jaar uitkomen maar er soms 3 jaar over doen. kijk eens op Nederlandzoemt.nl

07-2 2023 https://www.parool.nl/es-ba082037 


een geslaagde avond